Windows tehnična podpora
Podporni forum za uporabnike storitev spletnega gostovanja
This forum is part of windows webhosting service at www.hostmachine.net
 


Atributi

To je neaktivna kopija originalnega foruma, prirejena za lazje indeksiranje z iskalnimi roboti.
Klikni tukaj za prehod na aktivni forum.
Click here to go to original active forum.


 
       Windows tehnična podpora Seznam forumov -> PHP
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
WarMaker



Pridružen/-a: Tor Mar 2004 21:46
Prispevkov: 26

Objavljeno: 5.4.2004, 21:39    Naslov sporočila: Atributi  

Zanima me, zakaj ne morem štimat atribute na serverju?!

lp
Nazaj na vrh  
Administrator



Pridružen/-a: Tor Nov 2003 10:50
Prispevkov: 5

Objavljeno: 5.4.2004, 22:39    Naslov sporočila:  

Moral bos mejcken bolj natancno definirat katere atribute bi ti rad stelal.
Nazaj na vrh  
Pico



Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net

Objavljeno: 5.4.2004, 22:59    Naslov sporočila: Re: Atributi  

WarMaker je napisal/a: Zanima me, zakaj ne morem štimat atribute na serverju?! lp Če imaš v mislih FILE PERMISSIONS v stilu *NIX permišnov 777, se zavedaj, da na Windows serverjih to ne obstaja. 8)
Nazaj na vrh  
WarMaker



Pridružen/-a: Tor Mar 2004 21:46
Prispevkov: 26

Objavljeno: 6.4.2004, 16:25    Naslov sporočila:  

ja... to sem mislil! Hmmm, kako pa lahko naredim dostop do ene mape ali pa do ene datoteke, da lahko vsi pišejo vanjo?! :roll:
Nazaj na vrh  
Pico



Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net

Objavljeno: 6.4.2004, 16:49    Naslov sporočila:  

WarMaker je napisal/a: ja... to sem mislil! Hmmm, kako pa lahko naredim dostop do ene mape ali pa do ene datoteke, da lahko vsi pišejo vanjo?! :roll: Tu obstajata dva principa:

- ali dovoliti uporabniku, da prosto dostopa do mape/datoteke; uporabnik lahko na ta način javno dostopa do mape na strežniku in tam naloži praktično karkoli, tudi kakšne škodljive skripte, applets, programe, torej predstavlja neposredno grožnjo za varnost strežnika

- ali pa narediti aplikacijo, ki piše v mapo/datoteko, tako da samo aplikacija prosto dostopa do mape/datoteke; v tem primeru je mapa, ki je odprta za prosto pisanje in editiranje, nameščena izven strukture mape, ki je javno dosegljiva z browserjem, tako da uporabniki v nobenem primeru ne morejo priti do te mape, aplikacija pa ima prost dostop do nje.

Predlagam drugo varijanto.

Če pa kljub temu želiš dodeliti mapi ali datoteki pravice dostopa in urejanja za VSE uporabnike, pa sporoči željo na mail webmaster@splet.biz
Nazaj na vrh  
WarMaker



Pridružen/-a: Tor Mar 2004 21:46
Prispevkov: 26

Objavljeno: 13.6.2004, 21:44    Naslov sporočila:  

Jaz imam dva filea,...

PRVI JE TA:
<html>
<!-- jobapp.html -->

<body>

<h1> Phop`s bicycle application </h1><p>

Are you blablabla!

<p>

<FORM NAME='FrmJobApp' METHOD=POST ACTION="jobapp action.php">

Please enter your name...

<INPUT NAME="applicant" TYPE="text"><br>
<INPUT NAME="enter" TYPE="Submit" VALUE="enter">

</FORM>
</BODY>
</HTML>

DRUGI PA TA....

<html>
<!-- jobapp action.php -->
<p>
<body>

Welcome <?php echo ($applicant); ?>!<p>

</body>
</HTML>


Problem je pa v tem, da če nima 777 (atribute-recimo) ne deluje... kaj lahko naredim, da bo to delalo?
Nazaj na vrh  
Pico



Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net

Objavljeno: 14.6.2004, 22:55    Naslov sporočila:  

Najprej bi opozoril, da se je priporočljivo izogibati presledkom in šumnikom v imenih datotek! Presledek, na primer, se pri URL kodiranju pretvori v %20, torej ime datoteke jobapp action.php postane jobapp%20action.php. Ne priporočam!

Kot drugo, na Windows platformi ne poznamo permišnov v *NIX stilu 777. Datoteke in mape imajo permišne na bazi uporabnikov in skupin, vendar tega ne moremo spreminjati preko FTP protokola, kot na *NIX sistemih.
Zato se tu poslužujemo drugega principa:
- v osnovi imajo vse datoteke v mapi /wwwroot, ki je korenska mapa za vašo domeno, samo EXECUTE in READ atribute. Tu nima nobena datoteka WRITE permišnov.
Za WRITE permišne je predvidena mapa /db, ki pa ni dosegljiva preko spleta, ampak samo za aplikacije.
Tako lahko karkoli pišete v datoteko, npr:
c:/domains/vaša_domena.com/db/ime_datoteke.txt
Ker se ta datoteka nahaja izven strukture domene, je spletni uporabniki ne morejo doseči, vaša aplikacija pa lahko.

Vendar permišni tukaj nimajo nobene vloge.

Problem, zakaj zadeva ne deluje, je v PHP sintaksi in nastavitvah.
Zaradi varnosti so izklopljene globalne spremenljivke, lahko pa znotraj PHP seanse kličete spremenljivko, ki je bila poslana s POST ali GET metodo takole:
<?php echo ($_POST['applicant']); ?>
ali če FORM zahteva GET metodo:
<?php echo ($_GET['applicant']); ?>
Nazaj na vrh  
WarMaker



Pridružen/-a: Tor Mar 2004 21:46
Prispevkov: 26

Objavljeno: 16.6.2004, 22:15    Naslov sporočila:  

Aha,, to pmeni, da dam v mapo /db in bo vse dela... hvala!
Nazaj na vrh  
Pico



Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net

Objavljeno: 16.6.2004, 22:34    Naslov sporočila:  

NAK! To pomeni, da permišni in mapa /db nimajo veze z nedelovanjem omenjenenih dveh fajlov!
Nazaj na vrh  
WarMaker



Pridružen/-a: Tor Mar 2004 21:46
Prispevkov: 26

Objavljeno: 19.6.2004, 23:46    Naslov sporočila:  

hmmm... potem če imam jaz skripto, ki zapisuje (nekaj) v en FILE, moram ta file (.txt) postavit v mapo /db in v skripto dat pot do nje (recimo) : c:/domains/slo-games.net/db/ime_datoteke.txt

je tako?
Nazaj na vrh  
Pico



Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net

Objavljeno: 24.6.2004, 19:45    Naslov sporočila:  

Točno tako!

Če pa želiš imeti READ/WRITE dostop do katere druge datoteke na katerem drugem mestu, pa javi preko spletnega obrazca, bomo nastavili ustrezne permišne.
Nazaj na vrh  
 
       Windows tehnična podpora Seznam forumov -> PHP
Stran 1 od 1


Te strani so generirane samo za lazje indexiranje z iskalnimi roboti.
Prosimo, da uporabite povezavo na glavni forum, kjer lahko aktivno sodelujete s svojimi prispevki