Windows tehnična podpora
Podporni forum za uporabnike storitev spletnega gostovanja
This forum is part of windows webhosting service at www.hostmachine.net
 


Števec obiskov

To je neaktivna kopija originalnega foruma, prirejena za lazje indeksiranje z iskalnimi roboti.
Klikni tukaj za prehod na aktivni forum.
Click here to go to original active forum.


 
       Windows tehnična podpora Seznam forumov -> PHP
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
WarMaker



Pridružen/-a: Tor Mar 2004 21:46
Prispevkov: 26

Objavljeno: 17.6.2004, 20:06    Naslov sporočila: Števec obiskov  

Imam to skripto... in mi je štelo do 1... zakaj?



<?

// Najprej se povežemo z bazo
mysql_connect ( "localhost", "ime", "geslo" ) or
die ( mysql_error () );
// Izberemo bazo
mysql_select_db ( "stevec" ) or
die ( mysql_error () );

// Preverimo če se na klientu nahaja cookie
if ( $_COOKIE['stevec'] ) {

$query = "SELECT stevilo FROM stevec"; // Tukaj iz baze poberemo število obiskov iz tabele stevec, in to prikažemo
$rez = mysql_query ( $query );
$stevec = mysql_fetch_array ( $rez );
echo $stevec['stevilo'];

}
else { // Če pa cookija ni se izvede spodnja koda

$query = "SELECT stevilo FROM stevec"; // Isto kot zograj najprej poberemo vrednost števca
$rez = mysql_query ( $query );
$stevec = mysql_fetch_array ( $rez );

$stevec = $stevec + 1; // Številu obiskov prištejemo 1

$query = "UPDATE stevec SET stevilo = '$stevec'"; // In novo vrednost zapišemo v bazo
mysql_query ( $query );

setcookie ( "stevec", "", "600" ); // Nastavimo cookie ki bo potekel čez 10 minut (vrednost lahko poljubno znižate oz. zvišate
echo $stevec; // In izpišemo novo vrednost
}

?>


Lahko si greste pogledat na http://slo-games.net/counter.php
Nazaj na vrh  
Pico



Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net

Objavljeno: 17.6.2004, 23:37    Naslov sporočila:  

Tabela v bazi ne obstaja. Uporabi lastno orodje ali pa javno orodje na http://myadmin.splet.biz
Nazaj na vrh  
WarMaker



Pridružen/-a: Tor Mar 2004 21:46
Prispevkov: 26

Objavljeno: 18.6.2004, 08:53    Naslov sporočila:  

hmmm... zakaj me ne ousti se logirat v sistem?!
Nazaj na vrh  
Pico



Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net

Objavljeno: 18.6.2004, 08:59    Naslov sporočila:  

S pravim uporabniškim imenom in geslom bo šlo.

BTW - isto uporabniško ime in geslo, kot v PHP skripti :wink:
Nazaj na vrh  
WarMaker



Pridružen/-a: Tor Mar 2004 21:46
Prispevkov: 26

Objavljeno: 18.6.2004, 09:24    Naslov sporočila:  

Zanimivo :))
Nazaj na vrh  
WarMaker



Pridružen/-a: Tor Mar 2004 21:46
Prispevkov: 26

Objavljeno: 18.6.2004, 10:03    Naslov sporočila:  

PS: Vi, ki znaste... kakšno tabelo moram naredit za ta counter?

lp
Nazaj na vrh  
Pico



Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net

Objavljeno: 18.6.2004, 10:59    Naslov sporočila:  

polje "stevec"
vrsta "int"
dolžina npr. "16"
atributi ""
null "not null"
privzeta vrednost "0"
primarni
Nazaj na vrh  
 
       Windows tehnična podpora Seznam forumov -> PHP
Stran 1 od 1


Te strani so generirane samo za lazje indexiranje z iskalnimi roboti.
Prosimo, da uporabite povezavo na glavni forum, kjer lahko aktivno sodelujete s svojimi prispevki