Gostovanje na Windows strežnikih, ponudba webhosting, ASP.NET, PHP, MySQL


Windows tehnična podpora
Podporni forum za uporabnike storitev spletnega gostovanja
Odgovori na to temo
JavaScript - Okna (ang. Windows)
faca5


Pridružen/-a: Tor Feb 2004 19:14
Prispevkov: 63
Odgovori s citatom
Živjo.

Zanima me, kako bi lahko v JaviScript naredil sledeče:

Imam spletno stran #1, kjer je povezava na stran #2. Ko kliknem na povezavo se odpre novo okno s stranjo #2. Ko kliknem na strani #2 na povezavo bi želel, da se okno s stranjo #2 zapre in odpre na strani #1 nek željen spletni naslov.

Kje imam težavo?
Težavo imam na strani #2, ki je v novem oknu in sicer v tem, da ko kliknem na željeno povezavo se povezava ne odpre v starem oknu #1. Tisto glede, da se okno zamodejno zapre itd... Bi že znal poštimat. To, kar ne znam je to, da se povezava nanaša na staro okno.


Dva primera, ki pa nista tisto, kar bi želim!

Koda:
<html>
<head>
<!--
This file retrieved from the JS-Examples archives
http://www.js-x.com
1000s of free ready to use scripts, tutorials, forums.
Author: JS-Examples - http://www.js-examples.com/
-->



</head>
<body>

<script>
var _start="<HTML><HEAD><TITLE>My Page</TITLE></HEAD><BODY onunload='opener._win=null;'>";
var _end="</BODY></HTML>";
var _page=new Array();
    _page[1]=_start+"One is a lonely number."+_end;
    _page[2]=_start+"Two is a nice pair"+_end;
    _page[3]=_start+"Three often leaves out one - isn't that lonely"+_end;
var _win=null;
function closeWin()
{
  if(_win && !_win.closed && _win.open)
  {
      _win.close();
     _win=null;
  }
}
function openWin(i)
{
  closeWin();
  _win=window.open();
  _win.document.open();
  _win.document.write(_page[i]);
  _win.document.close();
  _win.focus();
}

</script>
<a href=javascript:openWin(1)>click to open window #1</a><BR>
<a href=javascript:openWin(2)>click to open window #2</a><BR>
<a href=javascript:openWin(3)>click to open window #3</a><BR>

<!--
the code that follows is here only to show what needs to be in the body tag
-->
<HR>
&lt;body onload=closeWin() onfocus=closeWin()&gt;


<BR><center><a href='http://www.js-x.com'>JS-X.com</a></center>
</body>
</html>



Koda:
<html>
<head>
<!--
This file retrieved from the JS-Examples archives
http://www.js-x.com
1000s of free ready to use scripts, tutorials, forums.
Author: JS-Examples - http://www.js-examples.com/
-->



</head>
<body>

<script>
var _start="<HTML><HEAD><TITLE>My Page</TITLE></HEAD><BODY onunload='opener._win=null;'>";
var _end="</BODY></HTML>";
var _page=new Array();
    _page[1]=_start+"One is a lonely number."+_end;
    _page[2]=_start+"Two is a nice pair"+_end;
    _page[3]=_start+"Three often leaves out one - isn't that lonely"+_end;
var _win=null;
function closeWin()
{
  if(_win && !_win.closed && _win.open)
  {
      _win.close();
     _win=null;
  }
}
function openWin(i)
{
  closeWin();
  _win=window.open();
  _win.document.open();
  _win.document.write(_page[i]);
  _win.document.close();
  _win.focus();
}

</script>
<a href=javascript:openWin(1)>click to open window #1</a><BR>
<a href=javascript:openWin(2)>click to open window #2</a><BR>
<a href=javascript:openWin(3)>click to open window #3</a><BR>

<!--
the code that follows is here only to show what needs to be in the body tag
-->
<HR>
&lt;body onload=closeWin() onfocus=closeWin()&gt;


<BR><center><a href='http://www.js-x.com'>JS-X.com</a></center>
</body>
</html>



Pomagal sme si tudi z sledečimi dvemi spletnimi naslovi, ampak nisem dobil tisto, kar bi želel! Težava je le v tisti referenci, ki se bi nanašala na prejšno (staro) okno.


Povezavi:
http://www.js-examples.com/search/?op=2&q=731
http://www.w3schools.com/js/js_examples_3.asp[/list]
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 229
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
Nisem niti prebral do konca, ampak sem samo na hitro pregledal, kje imaš sklic na oroginal okno - torej, na hitreo sem iskal javascript lastnost document.opener...
Mislim, da moraš malo v tej smeri prebrskat po netu, pa boš našel, kako iz enega okna odpreti URL v drugem.

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
faca5


Pridružen/-a: Tor Feb 2004 19:14
Prispevkov: 63
Odgovori s citatom
Konkreten primer, kjer lepo že vse deluje. Ampak sedaj bi želel (uvesti drugo datoteko, #2), kjer želim, da ko kliknem na besedilo (povezavo) v tej drugi datoteki, da se ukaz (javascript:prijava()) nanaša na prvo datoteko #1, kjer se tudi izvede funkcija prijava().

Kako bi lahko to naredil?

Predstavljam si, da morem še v datoteki #1 nekako navesti kakšno ime preko, katerega bo se bo lahko datoteka #2 sklicevala. Exclamation Question

Imate kakšen predlog?

V naprej hvala. Very Happy

#1 (ozadje.html)
Koda:

<html>
<head>
<title>Untitled Document</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
</head>
<SCRIPT>
function prijava()
{
window.location="http://www.studiofaca.com/";
}
</SCRIPT>
<body>
<p><a href="dostop_zavrnjen.html" target="_blank">STRAN Z OZADJI!!!</a></p>
<p><a href="javascript:prijava()">PRIJAVA</a></p>
</body>
</html>



#2 (dostop_zavrnjen.html)
Koda:

<html>
<head>
<title>Untitled Document</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
</head>

<body>
<p><a href="javascript:prijava()">POVEZAVA</a></p>
</body>
</html>
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 229
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
Hmmm... ali ne razumem dobro, ali pa tu sploh ni problema.

Če se mora JavaScript izvajati na večih straneh, enostvavno vključiš ta JavaScript v Header datoteko, ali pa narediš posebej datoteko, recimo Javascripts.php, v katerem je ta JavaScript koda, potem pa to datoteko includaš v vsakem fajlu.

Kaj se mora tudi iz strani #2 poslati nazaj na stran #1 kakšen podatek?

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
faca5


Pridružen/-a: Tor Feb 2004 19:14
Prispevkov: 63
Odgovori s citatom
Hja, mogoče pa lahko poveš, če ja rešitev zanimiva - bo še komu drugemu prav prišla Cool

_________________
-------------------------------------------------------
StudioFACA Portal - http://www.studiofaca.com/
StudioFACA Forum - http://www.studiofaca.com/forum/
-------------------------------------------------------
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
JavaScript - Okna (ang. Windows)
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas  
Stran 1 od 1  

  
  
 Odgovori na to temo