Gostovanje na Windows strežnikih, ponudba webhosting, ASP.NET, PHP, MySQL


Windows tehnična podpora
Podporni forum za uporabnike storitev spletnega gostovanja
Odgovori na to temo
Počasno delovanje z ACCESS-ovimi bazami
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
Programiranje ASP in v kombinaciji z ACCESS-ovo bazo podatkov zna privesti do zelo počasnih spletnih strani. ACCESS ni predviden za posluževanje spletnih aplikacij, zato tudi vmesnik ODBC ni optimiran pri povezovanju z Accessom.

Zato par nasvetov:
1.) Najbolje preiti iz Accessa na MySQL ali MSSQL bazo, priporočam MySQL, ker je zastonj in izredno hiter za srednje zahtevne aplikacije, mogoče celo hitrejši od MSSQL. Vsekakor je pa cenejši in na strežniku imate polno podporo za MySQL (v nadzorni plošči in potem na naslovu http://myadmin.splet.biz).

2.) OBVEZNO uporabljajte OLEDB DSN-less connection, kajti ODBC predstavlja samo dodaten vmesni člen, ki zna v takem okolju zelo upočasnit zadevo, sploh pri večjem obisku. Poglejte si priporočila Microsofta na tem naslovu.
Primer za povezavo z bazo:
con1.Open "PROVIDER=Microsoft.Jet.OLEDB.3.51;" & _

"DATA SOURCE=C:\domains\mojadomena.com\db\baza.mdb;" & _
"USER ID=admin;PASSWORD=;"


3.) Ko uporabljate objekte, jih zapirajte za sabo:
Set Object = nothing

4.) Optimirajte svoje baze in ustvarite ustrezne indexe za najpogosteje iskana polja.

Testno stran smo po teh nasvetih spravili iz obupnih 7 sekund nalaganja na samo 0.5 sekunde, kar je drastična izboljšava!

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
faca5


Pridružen/-a: Tor Feb 2004 19:14
Prispevkov: 63
Odgovori s citatom
Waw, ni slab zadnji odstavek!

Sam že razmišljam in tudi na tem nekaj sem že naredil, da bom iz Access-ove baze podatkov prišel na kakšno drugo. Testiral sem MySQL, ampak me ni še najbolj prepričala, saj izgleda nekako preveč preprosta. Drugo, kar me moti pri tej bazi podatkov je to, da zraven nisem dobil nobenega grafične programa, ki bi mi omogočal grafično kreiranje tabel, vnašanje podatkov preko vmesnika itd... Ali priporočate kakšnega?

Med drugim hotel sem testirati tudi Microsoft SQL Server 2000, ampak mi napiše, da moj operacijski sistem ne podpira!?!?! Na Microsoft-ovi spletni strani pa sem že prebral, da prihaja Microsoft SQL Server 2005. Izgleda, da bo potrebno počakati, če bo prinašalo, kaj zanimivih stvari.


P.S. Danes sem testiral tisti primer, v PHP-ju, ki ste mi ga takrat napisali. Morem povedati, da deluje hitro, učinkoviti. Škoda, da ASP tega nima! Izgleda, da bo potrebno se navaditi še kakšen drugi programski jezik, saj ne škodi. Predvsem pa, če ponudi nekaj novega, kar druga tehnologija nima. Kombiniranje pa še vedno deluje! Smile

_________________
-------------------------------------------------------
StudioFACA Portal - http://www.studiofaca.com/
StudioFACA Forum - http://www.studiofaca.com/forum/
-------------------------------------------------------
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
faca5


Pridružen/-a: Tor Feb 2004 19:14
Prispevkov: 63
Odgovori s citatom
Nova verzija protokola se glasi: Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0

_________________
-------------------------------------------------------
StudioFACA Portal - http://www.studiofaca.com/
StudioFACA Forum - http://www.studiofaca.com/forum/
-------------------------------------------------------
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
faca5 je napisal/a:
Testiral sem MySQL, ampak me ni še najbolj prepričala, saj izgleda nekako preveč preprosta. Drugo, kar me moti pri tej bazi podatkov je to, da zraven nisem dobil nobenega grafične programa, ki bi mi omogočal grafično kreiranje tabel, vnašanje podatkov preko vmesnika itd... Ali priporočate kakšnega?

Med drugim hotel sem testirati tudi Microsoft SQL Server 2000, ampak mi napiše, da moj operacijski sistem ne podpira!?!?! Na Microsoft-ovi spletni strani pa sem že prebral, da prihaja Microsoft SQL Server 2005. Izgleda, da bo potrebno počakati, če bo prinašalo, kaj zanimivih stvari.

Access je baza podatkov za enouporabniške lokalne aplikacije, MySQL pa je strežnik baz podatkov na SQL tehnologiji, ki lahko streže več tisoč zahtevam istočasno. Če si prebereš MySQL dokumentacijo na naslovu http://www.mysql.com/ ti bo jasno, da je MySQL zverina, ki se skorajda enakovredno kosa in celo prekaša MS SQL server. Tukaj je Access kot palček med velikani in se praktično po nobenem kriteriju niti približno ne more kosati z SQL strežniki.

Odličen GUI za delo z MySQL bazo je Navicat.

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
faca5


Pridružen/-a: Tor Feb 2004 19:14
Prispevkov: 63
Odgovori s citatom
Ok.

Vem, da Access je tako rekoč eno uporabniška baza podatkov in SQL baze so prav nekaj drugega.

MySQL, kot sem omenil sem testiral in morem povedati, da bom moral prej ali slej ponovno, saj prvič nisem bil nekako navdušen. Zraven pa ni bil nobenega malo bolj naprednega programa za vzdrževanje, kreiranje baz.

Bom pogledal za "Navicat", "Navicat supports MySQL users in departments of NASA". Smile

_________________
-------------------------------------------------------
StudioFACA Portal - http://www.studiofaca.com/
StudioFACA Forum - http://www.studiofaca.com/forum/
-------------------------------------------------------
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
faca5


Pridružen/-a: Tor Feb 2004 19:14
Prispevkov: 63
Odgovori s citatom
Pravkar sem testiral "Navicat" in lahko povem, da je za baze podatkov prav tisto, kar sem potreboval. Šele sedaj vem zakaj in kako se gre pri bazah podatkov, MySQL.

_________________
-------------------------------------------------------
StudioFACA Portal - http://www.studiofaca.com/
StudioFACA Forum - http://www.studiofaca.com/forum/
-------------------------------------------------------
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
Odlično, me veseli Very Happy

...da pa Navicat uporablja tudi NASA, hehe, se mi je zdelo, da imam dober okus Wink

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
faca5


Pridružen/-a: Tor Feb 2004 19:14
Prispevkov: 63
Odgovori s citatom
Smile

_________________
-------------------------------------------------------
StudioFACA Portal - http://www.studiofaca.com/
StudioFACA Forum - http://www.studiofaca.com/forum/
-------------------------------------------------------
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
Počasno delovanje z ACCESS-ovimi bazami
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas  
Stran 1 od 1  

  
  
 Odgovori na to temo