Gostovanje na Windows strežnikih, ponudba webhosting, ASP.NET, PHP, MySQL


Windows tehnična podpora
Podporni forum za uporabnike storitev spletnega gostovanja
Odgovori na to temo
kako prikazati mediumblob iz baze kot sliko v tabeli
Inferrior


Pridružen/-a: Sob Okt 2004 10:41
Prispevkov: 18
Odgovori s citatom
Ma jst nikjer ne najdem pravga ukaza, al pa kaj najdem, pa nič ne dela

Mam tak, v bazi podatkov mam mediumblob za slike oz. zip datoteke pa bi rad da mi to prikaže v določeni tabeli delam pa v PHP

thanx
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 229
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
Kot prvo, velik hitrejša ti je metoda, da slike samo shraniš na disk, v bazo pa pot do slike. Potem samo generiraš:
Koda:
echo "<img src=\"".$image_path."\">";

Če generiraš slike iz baze, ni dovolj, da samo prebereš sliko, ampak jo moraš z neko funkcijo generirat. To je pa dodaten postopek in zato traja malo dlje.

Če pa vseeno želiš uporabit dejansko počasnejšo metodo shranjevanja in prikazovanja slike iz baze, je pa tule kratek priročnik:
http://www.phpbuilder.com/columns/florian19991014.php3?aid=38

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
kako prikazati mediumblob iz baze kot sliko v tabeli
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas  
Stran 1 od 1  

  
  
 Odgovori na to temo