Gostovanje na Windows strežnikih, ponudba webhosting, ASP.NET, PHP, MySQL


Windows tehnična podpora
Podporni forum za uporabnike storitev spletnega gostovanja
Odgovori na to temo
DNS strežnik - postavitev domene
faca5


Pridružen/-a: Tor Feb 2004 19:14
Prispevkov: 63
Odgovori s citatom
Pozdravljeni.

Zanima kako je možno postaviti domeno (npr. testing.com) na DNS strežniku, ki bo vidna na svetovnem spletu.

Na spletu sem zasledil le vodič (http://www.simongibson.com/intranet/dns2003/ )za postavitev interne domene. Kako je za externo oziroma tisto, ki je vidna na svetovnem spletu? Na kaj je potrebno paziti itd...?

_________________
-------------------------------------------------------
StudioFACA Portal - http://www.studiofaca.com/
StudioFACA Forum - http://www.studiofaca.com/forum/
-------------------------------------------------------
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
BloRd


Pridružen/-a: Ned Okt 2005 21:15
Prispevkov: 2
Odgovori s citatom
Sicer te ne razumem najbolje vendar vseeno... za dns domeno kjer je vidna na svetovnem spletu je tako rabiš stran ki ti jo bo dns domeno dalo in boš lahko dobil seveda boš za domeno plačal.. Wink

lp, BloRd
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
faca5


Pridružen/-a: Tor Feb 2004 19:14
Prispevkov: 63
Odgovori s citatom
To že. Izgleda da sem zadevo slabo razložil.

Zanima me postavitev DNS strežnika. Navodila ki so objavljena na zgoraj omenjeni povezavi so primerna predvsem za intranet. A menim da gre za podobno zadevo. Bom že videl kako in kaj! Vseno pa hvala.

_________________
-------------------------------------------------------
StudioFACA Portal - http://www.studiofaca.com/
StudioFACA Forum - http://www.studiofaca.com/forum/
-------------------------------------------------------
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
Če hočeš postavit svojo lastno domeno, na primer, www.testing.com, ne rabiš postavljat lastnega DNS strežnika. Lasten DNS strežnik rabiš le v primeru, če hočeš postavit svoj lastni web strežnik, ki bo GOSTIL več domen z vsemi strežniki vred, torej, mail server, FTP server ipd. Pa še v tem primeru ni nujno.

Vedeti moraš, da je DNS strežnik zelo občutljiva stvar, nekatere spremembe rabijo do 48 ur, da postanejo aktivne, tako da moraš vedno TOČNO vedeti, kaj delaš in izbrati pravi vrstni red uveljavljanja sprememb.

Če hočeš samo postavit domeno na svoj domači računalnik, pa da bo vidna iz internet omrežja, rabiš:
- fiksno IP številko strežnika, ki bo gostil vsebino domene
- postavit WWW strežnik (in po želji dodatne strežnike, recimo, MAIL, FTP) na lastnem računalniku (Apache na Linux ali IIS na Windows)
- domeno registrirati pri registrarju
- pri nekem zastonjskem ponudniku DNS strežnikov vpišeš to domeno in jo usmeriš na IP številko gostiteljskega serverja

In to je vse. Pa še zastonj je.

P.S. Če si naš uporabnik, ti vse potrebno nastavimo na naših strežnikih. Ti moraš le plačati registracijo domene in na svojem računalniku pravilno konfigurirati WEB strežnik.

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
faca_5
Gost

Odgovori s citatom
Odlicno!

Hvala za odgovor.
DNS strežnik - postavitev domene
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas  
Stran 1 od 1  

  
  
 Odgovori na to temo