Gostovanje na Windows strežnikih, ponudba webhosting, ASP.NET, PHP, MySQL


Windows tehnična podpora
Podporni forum za uporabnike storitev spletnega gostovanja
Odgovori na to temo
XML
faca5


Pridružen/-a: Tor Feb 2004 19:14
Prispevkov: 63
Odgovori s citatom
Zanima me, kako se lahko XML uporablja na spletni strani? Kaj je potrebno vedeti oziroma imeti nameščeno.

Ali vaš spletni strežnik podpira XML podporo?
Ali lahko navedete kakšen primer?
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
Strežnik seveda podpira XML, tu ni neke posebne znanosti, pomembno pa je, da klientove aplikacije znajo delat z XML.

Kako se uporablja XML?
Možnosti uporabe je ogromno, predvsem je zelo razširjena uporaba za sortiranje in hrambo podatkov po ključih. Na internetu je ogromno literature.

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
faca5


Pridružen/-a: Tor Feb 2004 19:14
Prispevkov: 63
Odgovori s citatom
Pico je napisal/a:
Strežnik seveda podpira XML, tu ni neke posebne znanosti, pomembno pa je, da klientove aplikacije znajo delat z XML.

Kako se uporablja XML?
Možnosti uporabe je ogromno, predvsem je zelo razširjena uporaba za sortiranje in hrambo podatkov po ključih. Na internetu je ogromno literature.


Ok.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
faca5


Pridružen/-a: Tor Feb 2004 19:14
Prispevkov: 63
Odgovori s citatom
Pozdravljeni.

Zanima me, kako bi lahko na moji spletni strani prikazal nek XML dokument, ki se nahaja na nekem drugem strežniku.

Na kratko povedano na moji spletni strani bi rad prikazoval spletno stran (http://www.kolosej.si/spored/xml/), katero bi sam preoblikoval!


Ali na strežniku, kjer gostujem spletno stran mora podpirati kakšno dodatno podporo. Npr Fireworks, Microsoft XML parser ali kaj podobnega...
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
Ena možnost je s PHP skripto, kjer najprej potegneš vsebino strani v spremenljivko, potem pa sto spremenljivko poljubno obdelaš - lahko vem potegneš samo določen del vsebine od... ...do, tako da lahko praktično ven potegneč samo posamezne filme.
Če je XML format fiksen, lahko na spremeljivki uporabiš XML parser, ali pa parsanje stringa narediš ročno, v glavnem, tako prideš do vsebine, ki jo poljubno oblikuješ.

Predlagam da pobrskaš med PARSERJI in WEB CONTENT GRABBER-ji na kakšnih straneh s free ASP ali PHP skriptami.

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
faca5


Pridružen/-a: Tor Feb 2004 19:14
Prispevkov: 63
Odgovori s citatom
Pico je napisal/a:
Ena možnost je s PHP skripto, kjer najprej potegneš vsebino strani v spremenljivko, potem pa sto spremenljivko poljubno obdelaš - lahko vem potegneš samo določen del vsebine od... ...do, tako da lahko praktično ven potegneč samo posamezne filme.
Če je XML format fiksen, lahko na spremeljivki uporabiš XML parser, ali pa parsanje stringa narediš ročno, v glavnem, tako prideš do vsebine, ki jo poljubno oblikuješ.

Predlagam da pobrskaš med PARSERJI in WEB CONTENT GRABBER-ji na kakšnih straneh s free ASP ali PHP skriptami.


Zanimivo. Ni slabo to, da se da celotno vsebino obdelavati. Ali je možno tudi zajeti normalne spletne strani npr. html in jih poljubno obdelati oziroma izpisati le poljubne podatke?

Sem gledal na spletni strani (http://www.w3schools.com/xml/) videl nekaj primerov, ampak ko sem spremenil pot do datoteke .xml ni več delovalo.
Bo potrebno si malo bolj pogledati, saj na omenjenem spletnem naslovu so prikazani primeri za "The Microsoft XML parser" in "Displaying using JavaScript".
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
tukajle sem ti v PHP-ju naredil en primer skripte, ki zajamen katerokoli spletno stran, ki jo potem kot spremenljivko lahko poljubno obdeluješ ali podaš naprej v obdelavo:
Koda:
<?php
// najprej zajamemo stran v celoti
$ch = curl_init();
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL,"http://www.domena.com/stran_ki_jo_zajamemo.html");
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER,1);
$stran=curl_exec ($ch);
curl_close ($ch);

// določimo začetno in končno točko uporabne vsebine
$start='<table border="1">';
$end='</table>';

// odrežemo spremenljivko tako, da dobimo samo uporabno vsebino
$start_position=strpos($stran, $start);
$end_position=strpos($stran, $end)+strlen($end);
$length=$end_position-$start_position;
$stran=substr($stran, $start_position, $length);

// po potrebi obdelamo spremenljivko, zamenjamo HTML kodo, zamenjamo Copyright napise ipd...
$stran=str_replace("<table >", "", $stran);
$stran=str_replace("</td></tr>", " ", $stran);
$stran=str_replace("</td> <td>", " ", $stran);
$stran=str_replace("Neko podjetje d.o.o.", "Moje podjetje d.o.o.", $stran);
$stran=str_replace("Andrej", "Janez", $stran);

// izpišemo obdelan del strani
// lahko celo dobimo samo določen podatek iz strani, recimo, dnevni menjalniški tečaj ali izvleček iz cenika
echo $stran;
?>

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
faca5


Pridružen/-a: Tor Feb 2004 19:14
Prispevkov: 63
Odgovori s citatom
Thanks.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
XML
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas  
Stran 1 od 1  

  
  
 Odgovori na to temo