Gostovanje na Windows strežnikih, ponudba webhosting, ASP.NET, PHP, MySQL


Windows tehnična podpora
Podporni forum za uporabnike storitev spletnega gostovanja
Odgovori na to temo
Relative Path ../mapa
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 229
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
Na naših web strežnikih je zaradi varnosti izklopljena podpora za relativni sklic na mapo navzgor po strukturi.
Torej ne bo deloval sklic na paralelno mapo v obliki ../images, ampak morate pot do paralelne mape vpisati v celoti, na primer http://domena.com/images

Sklici na mape navzgor po strukturi pa niso moteni, torej se lahko sklicujete na mapo po strukturi navdol, recimo, /images

Na željo naročnika pa lahko vklopimo možnost sklica na RELATIVE PATH za določeno domeno.

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
Inferrior


Pridružen/-a: Sob Okt 2004 10:41
Prispevkov: 18
Odgovori s citatom
ja ampak men je tole še dans delal, sedaj sem pa neki spremenu, tak da nimam nikjer več takih povezav
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 229
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
Ne bi smelo delat.

Da razjasnim:
Recimo, imaš mape /mapa in /images
Pa v mapi /mapa izvajaš skripto, ki se sklicuje na sliko v mapi /images takole:

<img src="../images/slika.gif">

To deluje?

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
Inferrior


Pridružen/-a: Sob Okt 2004 10:41
Prispevkov: 18
Odgovori s citatom
Ja včeri je še, sam nevem če je to to, jst sem meu:

www.inferrior.seznam.org/anglesko/index.php

slike sm pa bral v

www.inferrior.seznam.org/images/pač_slika.jpg

drugač pa ma moja stran

www.inferrior.seznam.org/index.php

slike paberem v

www.inferrior.seznam.org/images/pač_slika

je pa res bil problem, ku sem linke dav v bazo, mi pa ni hotl brat nazaj, tak da sem tistih neki slik enostavno dal v

www.inferrior.seznam.org/anglesko/images/pač_slika.jpg

ja, ka če si tu učeri spreminju, pa res lahk, da pol pozen zvečer ni več delal, sam popoldan je blu še vse vredi
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 229
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
nič nismo spreminjali, to ne dela že od začetka postavitve tvoje domene. Sicer pa sklic se zazna, ne izvrši se pa HTTP metoda, torej, slika se ne prikaže, čeprav je v lastnostih slike prikazan pravi link.

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
Relative Path ../mapa
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas  
Stran 1 od 1  

  
  
 Odgovori na to temo