Gostovanje na Windows strežnikih, ponudba webhosting, ASP.NET, PHP, MySQL


Windows tehnična podpora
Podporni forum za uporabnike storitev spletnega gostovanja
Odgovori na to temo
Delo s slikami za ASP programerje
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
ASP v primerjavi z PHP in CPAN generičnim programiranjem trpi hudo pomanjkanje modulov za obdelavo slik. Obstaja sicer več dodatkov, ki so pa zvečine plačljivi, poleg taga pa niti niso poceni.

Ptreberite si, kako se lahko obdeluje slike z obstoječimi ali brezplačnimi metodami v ASP.NET:

VGRAJENE METODE:
http://authors.aspalliance.com/chrisg/default.asp?article=12

FREE SKRIPTE:
http://www.hotscripts.com/ASP.NET/Scripts_and_Controls/Image_Manipulation/index.html

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
Re: Delo s slikami za ASP programerje
faca5


Pridružen/-a: Tor Feb 2004 19:14
Prispevkov: 63
Odgovori s citatom
Pico je napisal/a:
ASP v primerjavi z PHP in CPAN generičnim programiranjem trpi hudo pomanjkanje modulov za obdelavo slik. Obstaja sicer več dodatkov, ki so pa zvečine plačljivi, poleg taga pa niti niso poceni.

Ptreberite si, kako se lahko obdeluje slike z obstoječimi ali brezplačnimi metodami v ASP.NET:

VGRAJENE METODE:
http://authors.aspalliance.com/chrisg/default.asp?article=12

FREE SKRIPTE:
http://www.hotscripts.com/ASP.NET/Scripts_and_Controls/Image_Manipulation/index.html


Cool. Very Happy

P.S. Zaradi takšnih pomankljivosti ASP jezika (oziroma IIS strežnika) se webmojstri zatekajo na ASP.NET, kjer je možno kakšen komponent dodatno sprogramirati.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
Bom komentiral iz prakse:
zaradi takšnih pomanjkljivosti se mojstri vse bolj zatekajo v PHP Wink

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
faca5


Pridružen/-a: Tor Feb 2004 19:14
Prispevkov: 63
Odgovori s citatom
A...
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
faca5


Pridružen/-a: Tor Feb 2004 19:14
Prispevkov: 63
Odgovori s citatom
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
Če se bo pojavila potreba po kateri od komponent, javite, pa jo bomo po testiranju namestili.

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
faca5


Pridružen/-a: Tor Feb 2004 19:14
Prispevkov: 63
Odgovori s citatom
Pico je napisal/a:
Če se bo pojavila potreba po kateri od komponent, javite, pa jo bomo po testiranju namestili.


Ok.

Preden sam morem poiskati kakšno primerno komponento, ki bo omogočala obdelavo slik. Potrebujem le resize ne pa vseh 100 ukazov, kakor nekateri ponudniki ponujajo in seveda za visoke cene.

Na spletu sem videl tudi dImage, ki je cena kar primerna. No ja bom še malo poiskal pa bomo videli.

Ali znate pretvoriti izvorno kodo napisano v Visual Basic v .dll datoteo? Saj na spletu sem dobil tudi en open source, ki bi zmanjševala slike, saj, kar sem videl ni pretvorjeno v .dll datoteko. In še, ker je v pogled v izvorno kodo se lahko takoj vidi ali je kaj več napisano vanj ali le tisto za kaj more delovati.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
Komponent, ki niso preizkušene v delovnem okolju, na žalost ne moremo instalirati na strežnik. ČE se najde kakšna FREE komponenta, ki je garantirano delujoča, jo lahko instaliramo. Doma predelanih ali narejenih komponent pa ne.
Za takšne namene ponujamo najem celotnih fizičnih strežnikov.

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
faca5


Pridružen/-a: Tor Feb 2004 19:14
Prispevkov: 63
Odgovori s citatom
Pico je napisal/a:
Komponent, ki niso preizkušene v delovnem okolju, na žalost ne moremo instalirati na strežnik. ČE se najde kakšna FREE komponenta, ki je garantirano delujoča, jo lahko instaliramo. Doma predelanih ali narejenih komponent pa ne.
Za takšne namene ponujamo najem celotnih fizičnih strežnikov.


Ok.

Tisto komponento sem testiral samo se je izkazala, da ne deluje za tisto, kar bi bila namenjena.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
Delo s slikami za ASP programerje
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas  
Stran 1 od 1  

  
  
 Odgovori na to temo