Gostovanje na Windows strežnikih, ponudba webhosting, ASP.NET, PHP, MySQL


Windows tehnična podpora
Podporni forum za uporabnike storitev spletnega gostovanja
Odgovori na to temo
Atributi
WarMaker


Pridružen/-a: Tor Mar 2004 21:46
Prispevkov: 26
Odgovori s citatom
Zanima me, zakaj ne morem štimat atribute na serverju?!

lp

_________________
I know what you did last summer!
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočilo
Administrator


Pridružen/-a: Tor Nov 2003 10:50
Prispevkov: 5
Odgovori s citatom
Moral bos mejcken bolj natancno definirat katere atribute bi ti rad stelal.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočilo
Re: Atributi
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
WarMaker je napisal/a:
Zanima me, zakaj ne morem štimat atribute na serverju?! lp
Če imaš v mislih FILE PERMISSIONS v stilu *NIX permišnov 777, se zavedaj, da na Windows serverjih to ne obstaja. Cool

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
WarMaker


Pridružen/-a: Tor Mar 2004 21:46
Prispevkov: 26
Odgovori s citatom
ja... to sem mislil! Hmmm, kako pa lahko naredim dostop do ene mape ali pa do ene datoteke, da lahko vsi pišejo vanjo?! Rolling Eyes

_________________
I know what you did last summer!
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočilo
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
WarMaker je napisal/a:
ja... to sem mislil! Hmmm, kako pa lahko naredim dostop do ene mape ali pa do ene datoteke, da lahko vsi pišejo vanjo?! Rolling Eyes
Tu obstajata dva principa:

- ali dovoliti uporabniku, da prosto dostopa do mape/datoteke; uporabnik lahko na ta način javno dostopa do mape na strežniku in tam naloži praktično karkoli, tudi kakšne škodljive skripte, applets, programe, torej predstavlja neposredno grožnjo za varnost strežnika

- ali pa narediti aplikacijo, ki piše v mapo/datoteko, tako da samo aplikacija prosto dostopa do mape/datoteke; v tem primeru je mapa, ki je odprta za prosto pisanje in editiranje, nameščena izven strukture mape, ki je javno dosegljiva z browserjem, tako da uporabniki v nobenem primeru ne morejo priti do te mape, aplikacija pa ima prost dostop do nje.

Predlagam drugo varijanto.

Če pa kljub temu želiš dodeliti mapi ali datoteki pravice dostopa in urejanja za VSE uporabnike, pa sporoči željo na mail webmaster@splet.biz

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
WarMaker


Pridružen/-a: Tor Mar 2004 21:46
Prispevkov: 26
Odgovori s citatom
Jaz imam dva filea,...

PRVI JE TA:
<html>
<!-- jobapp.html -->

<body>

<h1> Phop`s bicycle application </h1><p>

Are you blablabla!

<p>

<FORM NAME='FrmJobApp' METHOD=POST ACTION="jobapp action.php">

Please enter your name...

<INPUT NAME="applicant" TYPE="text"><br>
<INPUT NAME="enter" TYPE="Submit" VALUE="enter">

</FORM>
</BODY>
</HTML>

DRUGI PA TA....

<html>
<!-- jobapp action.php -->
<p>
<body>

Welcome <?php echo ($applicant); ?>!<p>

</body>
</HTML>


Problem je pa v tem, da če nima 777 (atribute-recimo) ne deluje... kaj lahko naredim, da bo to delalo?

_________________
I know what you did last summer!
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočilo
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
Najprej bi opozoril, da se je priporočljivo izogibati presledkom in šumnikom v imenih datotek! Presledek, na primer, se pri URL kodiranju pretvori v %20, torej ime datoteke jobapp action.php postane jobapp%20action.php. Ne priporočam!

Kot drugo, na Windows platformi ne poznamo permišnov v *NIX stilu 777. Datoteke in mape imajo permišne na bazi uporabnikov in skupin, vendar tega ne moremo spreminjati preko FTP protokola, kot na *NIX sistemih.
Zato se tu poslužujemo drugega principa:
- v osnovi imajo vse datoteke v mapi /wwwroot, ki je korenska mapa za vašo domeno, samo EXECUTE in READ atribute. Tu nima nobena datoteka WRITE permišnov.
Za WRITE permišne je predvidena mapa /db, ki pa ni dosegljiva preko spleta, ampak samo za aplikacije.
Tako lahko karkoli pišete v datoteko, npr:
c:/domains/vaša_domena.com/db/ime_datoteke.txt
Ker se ta datoteka nahaja izven strukture domene, je spletni uporabniki ne morejo doseči, vaša aplikacija pa lahko.

Vendar permišni tukaj nimajo nobene vloge.

Problem, zakaj zadeva ne deluje, je v PHP sintaksi in nastavitvah.
Zaradi varnosti so izklopljene globalne spremenljivke, lahko pa znotraj PHP seanse kličete spremenljivko, ki je bila poslana s POST ali GET metodo takole:
<?php echo ($_POST['applicant']); ?>
ali če FORM zahteva GET metodo:
<?php echo ($_GET['applicant']); ?>

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
WarMaker


Pridružen/-a: Tor Mar 2004 21:46
Prispevkov: 26
Odgovori s citatom
Aha,, to pmeni, da dam v mapo /db in bo vse dela... hvala!

_________________
I know what you did last summer!
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočilo
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
NAK! To pomeni, da permišni in mapa /db nimajo veze z nedelovanjem omenjenenih dveh fajlov!

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
WarMaker


Pridružen/-a: Tor Mar 2004 21:46
Prispevkov: 26
Odgovori s citatom
hmmm... potem če imam jaz skripto, ki zapisuje (nekaj) v en FILE, moram ta file (.txt) postavit v mapo /db in v skripto dat pot do nje (recimo) : c:/domains/slo-games.net/db/ime_datoteke.txt

je tako?

_________________
I know what you did last summer!
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočilo
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
Točno tako!

Če pa želiš imeti READ/WRITE dostop do katere druge datoteke na katerem drugem mestu, pa javi preko spletnega obrazca, bomo nastavili ustrezne permišne.

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
Atributi
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas  
Stran 1 od 1  

  
  
 Odgovori na to temo