Gostovanje na Windows strežnikih, ponudba webhosting, ASP.NET, PHP, MySQL


Windows tehnična podpora
Podporni forum za uporabnike storitev spletnega gostovanja
Odgovori na to temo
Povezovanje spletne aplikacije z bazo podatkov
faca5


Pridružen/-a: Tor Feb 2004 19:14
Prispevkov: 63
Odgovori s citatom
Živjo.

Zanima me, kakšjen je boljši način za povezovanje spletne strani (ASP) z bazo podatkov (npr. Access) gledano po hitrosti dostopanja do podatkov ter številu istočasno priklopljenih uporabnikov.

1. Povezovanje preko datoteke:
npr.
dim dsn
dim Conn
dsn="DBQ=" & Server.Mappath("bazapodatkov.mdb") & ";Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)};"
Set Conn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
Conn.Open dsn

ali

2. Povezovanje preko strežnika:
Moj računalnik > Nadzorna plošča > Skrbniška orodja > Viri podatkov (ODBC)
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
Kolikor se meni zdi, je oboje ODBC povezava, s tem da jo s postopkom iz 2. koraka sploh omogočiš, tisto iz koraka 1. pa je primer uporabe.

Zdi se pa mi, da pozna ASP tudi direktno povezovanje v .mdb bazo, ne vem pa niti kako niti katera metoda je boljša in hitrejša.

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
faca5


Pridružen/-a: Tor Feb 2004 19:14
Prispevkov: 63
Odgovori s citatom
Pico je napisal/a:
Kolikor se meni zdi, je oboje ODBC povezava, s tem da jo s postopkom iz 2. koraka sploh omogočiš, tisto iz koraka 1. pa je primer uporabe.

Zdi se pa mi, da pozna ASP tudi direktno povezovanje v .mdb bazo, ne vem pa niti kako niti katera metoda je boljša in hitrejša.


Ok.

P.S. Vsekakor gre vse skozi datoteke. Ali datoteka pozna celotno pod to baze podatkov ali le ime ODBC-ja, ki je napisan na strežniku, ki nato se poveže z bazo podatkov. Mislim, da je tam tam. Večina primerov na internetu, kar sem videl uporablja to možnost povezovanje preko datotek. Samo, ker obstaja še ena možnost me je zanimalo, če je kakšna razlika oziroma kakšne bi bile lahko predosti.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
danielv


Pridružen/-a: Sre Jun 2004 12:42
Prispevkov: 1
Odgovori s citatom
Živijo.

Jaz imam en problem s povezovanjem na bazo v asp.net -u. Naredim jo preko SqlDataAdapterja in SqlConnection -a in DataSeta. V DataGrid -u Dobim samo header-je, ne pa tudi elementov, ki naj bi jih.

A mi lahko kdo prosim pove, kaj in kako naj naredim, da bi stvar delala?

Hvala
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočilo
faca5


Pridružen/-a: Tor Feb 2004 19:14
Prispevkov: 63
Odgovori s citatom
danielv je napisal/a:
Živijo.

Jaz imam en problem s povezovanjem na bazo v asp.net -u. Naredim jo preko SqlDataAdapterja in SqlConnection -a in DataSeta. V DataGrid -u Dobim samo header-je, ne pa tudi elementov, ki naj bi jih.

A mi lahko kdo prosim pove, kaj in kako naj naredim, da bi stvar delala?

Hvala


Živjo.

Ali si lahko malo bolj natančen in navedeš konkreten primer? Osebno nimam še izkušenj z ASP.net in SQLconnector-om, ampak predvidevam, da je podobno, kakor ASP in kakšna ODBC povezava.

Priporočal bi ti, da elemente oziroma vsebino baze podatkov (tabel) kličeš na takšen način, ko bi rad prikazal vse atribute (podatke) iz določene tabele:

"...WHERE * FROM ImeTabele..."
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
danielv je napisal/a:
A mi lahko kdo prosim pove, kaj in kako naj naredim, da bi stvar delala?

Najprej preveri, če zadovoljuješ osnovne pogoje:
- uporabniško ime in geslo morata biti prava, preveri na http://myadmin.splet.biz, če se lahko prijaviš s temi podatki
- Na kateri bazi delaš, MySQL ali MS SQL? Če je baza MySQL, je verjetno ASP.NET ne podpira
- ali sta aplikacija in baza obe na naših strežnikih?

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
Še tole si poglejte v zvezi z bazami podatkov:
http://www.splet.biz:8086/forum/viewtopic.php?t=49

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
faca5


Pridružen/-a: Tor Feb 2004 19:14
Prispevkov: 63
Odgovori s citatom
Ok.

_________________
-------------------------------------------------------
StudioFACA Portal - http://www.studiofaca.com/
StudioFACA Forum - http://www.studiofaca.com/forum/
-------------------------------------------------------
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
faca5


Pridružen/-a: Tor Feb 2004 19:14
Prispevkov: 63
Odgovori s citatom
Eno vprašanje glede povezovanja spletnih aplikaciji z bazami podatkov.

Zanima me, če je možno povezati spletno aplikacijo (ASP) v neko bazo podatkov, ki se nahaja na drugi lokaciji (na odaljenem strežniku)?

Če se, da kar tudi predvidevam me zanima, kako poteka povezava?

Npr.
ASP - Access
ASP - MySQL

_________________
-------------------------------------------------------
StudioFACA Portal - http://www.studiofaca.com/
StudioFACA Forum - http://www.studiofaca.com/forum/
-------------------------------------------------------
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
Seveda je možno povezovanje z remote Access ali SQL bazami, vendar:
- malo verjetno je, da bi bila remote baza odprta za povezave navzven, če pa je, potem je to tudi ena od varnostnih lukenj v gostujočem sistemu
- izvedba stavka z remote bazo je neprimerno počasnejša od tiste z lokalno bazo, zato je to priporočljivo samo pri enkratnem prenosu podatkov, tekoče aplikacije pa naj bi vedno uporabljale lokalne baze

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
Povezovanje spletne aplikacije z bazo podatkov
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas  
Stran 1 od 1  

  
  
 Odgovori na to temo