Gostovanje na Windows strežnikih, ponudba webhosting, ASP.NET, PHP, MySQL


Windows tehnična podpora
Podporni forum za uporabnike storitev spletnega gostovanja
Odgovori na to temo
Števec obiskov
WarMaker


Pridružen/-a: Tor Mar 2004 21:46
Prispevkov: 26
Odgovori s citatom
Imam to skripto... in mi je štelo do 1... zakaj?



<?

// Najprej se povežemo z bazo
mysql_connect ( "localhost", "ime", "geslo" ) or
die ( mysql_error () );
// Izberemo bazo
mysql_select_db ( "stevec" ) or
die ( mysql_error () );

// Preverimo če se na klientu nahaja cookie
if ( $_COOKIE['stevec'] ) {

$query = "SELECT stevilo FROM stevec"; // Tukaj iz baze poberemo število obiskov iz tabele stevec, in to prikažemo
$rez = mysql_query ( $query );
$stevec = mysql_fetch_array ( $rez );
echo $stevec['stevilo'];

}
else { // Če pa cookija ni se izvede spodnja koda

$query = "SELECT stevilo FROM stevec"; // Isto kot zograj najprej poberemo vrednost števca
$rez = mysql_query ( $query );
$stevec = mysql_fetch_array ( $rez );

$stevec = $stevec + 1; // Številu obiskov prištejemo 1

$query = "UPDATE stevec SET stevilo = '$stevec'"; // In novo vrednost zapišemo v bazo
mysql_query ( $query );

setcookie ( "stevec", "", "600" ); // Nastavimo cookie ki bo potekel čez 10 minut (vrednost lahko poljubno znižate oz. zvišate
echo $stevec; // In izpišemo novo vrednost
}

?>


Lahko si greste pogledat na http://slo-games.net/counter.php

_________________
I know what you did last summer!
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočilo
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 229
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
Tabela v bazi ne obstaja. Uporabi lastno orodje ali pa javno orodje na http://myadmin.splet.biz

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
WarMaker


Pridružen/-a: Tor Mar 2004 21:46
Prispevkov: 26
Odgovori s citatom
hmmm... zakaj me ne ousti se logirat v sistem?!

_________________
I know what you did last summer!
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočilo
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 229
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
S pravim uporabniškim imenom in geslom bo šlo.

BTW - isto uporabniško ime in geslo, kot v PHP skripti Wink

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
WarMaker


Pridružen/-a: Tor Mar 2004 21:46
Prispevkov: 26
Odgovori s citatom
Zanimivo Smile)

_________________
I know what you did last summer!
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočilo
WarMaker


Pridružen/-a: Tor Mar 2004 21:46
Prispevkov: 26
Odgovori s citatom
PS: Vi, ki znaste... kakšno tabelo moram naredit za ta counter?

lp

_________________
I know what you did last summer!
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočilo
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 229
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
polje "stevec"
vrsta "int"
dolžina npr. "16"
atributi ""
null "not null"
privzeta vrednost "0"
primarni

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
Števec obiskov
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas  
Stran 1 od 1  

  
  
 Odgovori na to temo