Gostovanje na Windows strežnikih, ponudba webhosting, ASP.NET, PHP, MySQL


Windows tehnična podpora
Podporni forum za uporabnike storitev spletnega gostovanja
Odgovori na to temo
Postavljanje strežnikov
faca5


Pridružen/-a: Tor Feb 2004 19:14
Prispevkov: 63
Odgovori s citatom
Živjo.

Zanima me, kako lahko na strežnik, kjer je nameščen operacijski sistem Windows Server 2003 z IIS v6.0 namestiš še podporo za PHP? Tako, kakor imate vi nastavljeno. Na kaj je potrebno paziti, kaj je potrebno še dodatno zaščititi itd...

Pri namestitvi MySQL baze podatkov na isti operacijski sistem oziroma na Windows XP me zanima, kaj je potrebno še narediti, da se izboljša samo varnost baz podatkov, kaj je potrebno zaščiititi. Ali obstaja kakšna brezplačna aplikacija, ki omogoča vzdrževanej baz podatkov? Katere so tiste plačljive aplikacije, ki omogočajo vzdrževanje? Ali je možno zaščititi vsako posamezno bazo podatov, da do določene dostopa le določen uporabnik. Mislim z kakšno dodatno zaščito, kot npr. preko statičnih IP naslovov, digitalnim potrdilom ali kaj podobnega. Vem, da je zaščiteno z uporabniškim imenom in geslom.

V naprej hvala za odgovore.

_________________
-------------------------------------------------------
StudioFACA Portal - http://www.studiofaca.com/
StudioFACA Forum - http://www.studiofaca.com/forum/
-------------------------------------------------------
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
Enostavno instaliraš še PHP. Instalacijo najdeš ne www.php.net

Kar se varnosti tiče pa lahko debatiramo celo leto, pa ne bomo prišli do konca. Obstaja veliko varnostnih mehanizmov in načinov kako preprečiti možnosti zlorabe. Osnova pa je pravilna postavitev pravic uporabnikov (permissions) že od same instalacije operacijskega sistema naprej.

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
faca5


Pridružen/-a: Tor Feb 2004 19:14
Prispevkov: 63
Odgovori s citatom
Ok, potem nebi smelo biti nobenih težav.


Ali ste imeli vi, kdaj kakšne težave z PHP na IIS, saj kar vem na Apache-ju deluje odlično, pa nevem kako je na IIS?

_________________
-------------------------------------------------------
StudioFACA Portal - http://www.studiofaca.com/
StudioFACA Forum - http://www.studiofaca.com/forum/
-------------------------------------------------------
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
Težav ni bilo, ker poznamo zadeve.

Načeloma pa sta PHP na IIS-u in Apache strežnikih približno enaka, s tem da ima vsak svoje specifike. Na IIS-u lahko sesutje PHP instance povzroči tudi sesutje IIS-a, vendar lahko to s pravilno instalacijo preprečimo. Na testnih serverjih poganjamo PHP kot FastCGI in kot ISAPI modul pa se mi zdi, da je kombinacija ISAPI in nastavitev srednje izolacije PHP skript zelo stabilna. Nismo še naleteli, da bi PHP uspel zamrzniti ali povzročati probleme celem IIS strežniku.

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
faca5


Pridružen/-a: Tor Feb 2004 19:14
Prispevkov: 63
Odgovori s citatom

_________________
-------------------------------------------------------
StudioFACA Portal - http://www.studiofaca.com/
StudioFACA Forum - http://www.studiofaca.com/forum/
-------------------------------------------------------
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stran
RapToR™


Pridružen/-a: Čet Mar 2006 12:10
Prispevkov: 3
Kraj: logatec
Odgovori s citatom
Še eno velko težavo maš in to je da je IIS bed! Velik bolš je Apache res (lahko ga tut zaston dobiš)!
Če hočeš ti prlepm link da si boš zdownloadu apache server, my sql, php...
Use kar rabš dobiš tm!


LP
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloMSN Messenger - naslov
Pico
Site Admin

Pridružen/-a: Ned Jan 2004 0:15
Prispevkov: 230
Kraj: HostMachine.net
Odgovori s citatom
RapToR™ je napisal/a:
Še eno velko težavo maš in to je da je IIS bed! Velik bolš je Apache res (lahko ga tut zaston dobiš)!
Če hočeš ti prlepm link da si boš zdownloadu apache server, my sql, php...
Use kar rabš dobiš tm!
LP
Apache na Linuxu ali na *NIX OS - DA.
Apache na Windows OS pa ni dobra rešitev. Za Windows okolje je IIS veliko boljši. Kvaliteta namestitve pa je v obeh primerih odvosna od kvalitete administratorja.

Stereotip, da je Apache/Lunux boljši, v veliki meri izhaja predvsem iz same narave uporabnikov. Na Windowsih so zvečine vsi navajeni na čarovnike in enostavnost uporabe, zato tudi veliko administratorjev na Windoz platformi pričakuje, da bodo IIS, PHP in MySQL namestili enostavno tako, da poženej install skripto in stvar je rešena.
OK, saj dela, vendar z nešteto luknjami, ki jih je potrebno ročno nastavit. Jaz osebno za vsak server vodim osebni LOG, kjer si pišem, kaj vse sem od instalacije naprej ročno popravil oz. nastavil in če pogledam LOG sprememb za server, ki je delujoč 9 mesecev, je log datoteka velika 2.3 MB! Tu je osnovna razlika med slabo IIS instalacijo in stabilno instalacijo Wink

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
Poglej uporabnikov profilPošlji zasebno sporočiloObišči avtorjevo spletno stranMSN Messenger - naslov
Postavljanje strežnikov
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas  
Stran 1 od 1  

  
  
 Odgovori na to temo