Windows technical support
Podporni forum za uporabnike storitev spletnega gostovanja
This forum is part of windows webhosting service at www.hostmachine.net
 


XML

To je neaktivna kopija originalnega foruma, prirejena za lazje indeksiranje z iskalnimi roboti.
Klikni tukaj za prehod na aktivni forum.
Click here to go to original active forum.


 
       Windows technical support Forum Index -> Splošno
View previous topic :: View next topic  
Author Message
faca5



Joined: 17 Feb 2004
Posts: 63

Posted: 4.3.2004, 21:37    Post subject: XML  

Zanima me, kako se lahko XML uporablja na spletni strani? Kaj je potrebno vedeti oziroma imeti nameščeno.

Ali vaš spletni strežnik podpira XML podporo?
Ali lahko navedete kakšen primer?
Back to top  
Pico



Joined: 18 Jan 2004
Posts: 243
Location: HostMachine.net

Posted: 4.3.2004, 22:10    Post subject:  

Strežnik seveda podpira XML, tu ni neke posebne znanosti, pomembno pa je, da klientove aplikacije znajo delat z XML.

Kako se uporablja XML?
Možnosti uporabe je ogromno, predvsem je zelo razširjena uporaba za sortiranje in hrambo podatkov po ključih. Na internetu je ogromno literature.
Back to top  
faca5



Joined: 17 Feb 2004
Posts: 63

Posted: 7.3.2004, 18:20    Post subject:  

Pico wrote: Strežnik seveda podpira XML, tu ni neke posebne znanosti, pomembno pa je, da klientove aplikacije znajo delat z XML.

Kako se uporablja XML?
Možnosti uporabe je ogromno, predvsem je zelo razširjena uporaba za sortiranje in hrambo podatkov po ključih. Na internetu je ogromno literature.

Ok.
Back to top  
faca5



Joined: 17 Feb 2004
Posts: 63

Posted: 1.7.2004, 23:04    Post subject:  

Pozdravljeni.

Zanima me, kako bi lahko na moji spletni strani prikazal nek XML dokument, ki se nahaja na nekem drugem strežniku.

Na kratko povedano na moji spletni strani bi rad prikazoval spletno stran (http://www.kolosej.si/spored/xml/), katero bi sam preoblikoval!


Ali na strežniku, kjer gostujem spletno stran mora podpirati kakšno dodatno podporo. Npr Fireworks, Microsoft XML parser ali kaj podobnega...
Back to top  
Pico



Joined: 18 Jan 2004
Posts: 243
Location: HostMachine.net

Posted: 2.7.2004, 04:24    Post subject:  

Ena možnost je s PHP skripto, kjer najprej potegneš vsebino strani v spremenljivko, potem pa sto spremenljivko poljubno obdelaš - lahko vem potegneš samo določen del vsebine od... ...do, tako da lahko praktično ven potegneč samo posamezne filme.
Če je XML format fiksen, lahko na spremeljivki uporabiš XML parser, ali pa parsanje stringa narediš ročno, v glavnem, tako prideš do vsebine, ki jo poljubno oblikuješ.

Predlagam da pobrskaš med PARSERJI in WEB CONTENT GRABBER-ji na kakšnih straneh s free ASP ali PHP skriptami.
Back to top  
faca5



Joined: 17 Feb 2004
Posts: 63

Posted: 2.7.2004, 23:08    Post subject:  

Pico wrote: Ena možnost je s PHP skripto, kjer najprej potegneš vsebino strani v spremenljivko, potem pa sto spremenljivko poljubno obdelaš - lahko vem potegneš samo določen del vsebine od... ...do, tako da lahko praktično ven potegneč samo posamezne filme.
Če je XML format fiksen, lahko na spremeljivki uporabiš XML parser, ali pa parsanje stringa narediš ročno, v glavnem, tako prideš do vsebine, ki jo poljubno oblikuješ.

Predlagam da pobrskaš med PARSERJI in WEB CONTENT GRABBER-ji na kakšnih straneh s free ASP ali PHP skriptami.

Zanimivo. Ni slabo to, da se da celotno vsebino obdelavati. Ali je možno tudi zajeti normalne spletne strani npr. html in jih poljubno obdelati oziroma izpisati le poljubne podatke?

Sem gledal na spletni strani (http://www.w3schools.com/xml/) videl nekaj primerov, ampak ko sem spremenil pot do datoteke .xml ni več delovalo.
Bo potrebno si malo bolj pogledati, saj na omenjenem spletnem naslovu so prikazani primeri za "The Microsoft XML parser" in "Displaying using JavaScript".
Back to top  
Pico



Joined: 18 Jan 2004
Posts: 243
Location: HostMachine.net

Posted: 2.7.2004, 23:55    Post subject:  

tukajle sem ti v PHP-ju naredil en primer skripte, ki zajamen katerokoli spletno stran, ki jo potem kot spremenljivko lahko poljubno obdeluješ ali podaš naprej v obdelavo:
Code: <?php
// najprej zajamemo stran v celoti
$ch = curl_init();
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL,"http://www.domena.com/stran_ki_jo_zajamemo.html");
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER,1);
$stran=curl_exec ($ch);
curl_close ($ch);

// določimo začetno in končno točko uporabne vsebine
$start='<table border="1">';
$end='</table>';

// odrežemo spremenljivko tako, da dobimo samo uporabno vsebino
$start_position=strpos($stran, $start);
$end_position=strpos($stran, $end)+strlen($end);
$length=$end_position-$start_position;
$stran=substr($stran, $start_position, $length);

// po potrebi obdelamo spremenljivko, zamenjamo HTML kodo, zamenjamo Copyright napise ipd...
$stran=str_replace("<table >", "", $stran);
$stran=str_replace("</td></tr>", " ", $stran);
$stran=str_replace("</td> <td>", " ", $stran);
$stran=str_replace("Neko podjetje d.o.o.", "Moje podjetje d.o.o.", $stran);
$stran=str_replace("Andrej", "Janez", $stran);

// izpišemo obdelan del strani
// lahko celo dobimo samo določen podatek iz strani, recimo, dnevni menjalniški tečaj ali izvleček iz cenika
echo $stran;
?>
Back to top  
faca5



Joined: 17 Feb 2004
Posts: 63

Posted: 3.7.2004, 09:09    Post subject:  

Thanks.
Back to top  
 
       Windows technical support Forum Index -> Splošno
Page 1 of 1


Te strani so generirane samo za lazje indexiranje z iskalnimi roboti.
Prosimo, da uporabite povezavo na glavni forum, kjer lahko aktivno sodelujete s svojimi prispevki