Windows technical support
Podporni forum za uporabnike storitev spletnega gostovanja
This forum is part of windows webhosting service at www.hostmachine.net
 


Števec obiskov

To je neaktivna kopija originalnega foruma, prirejena za lazje indeksiranje z iskalnimi roboti.
Klikni tukaj za prehod na aktivni forum.
Click here to go to original active forum.


 
       Windows technical support Forum Index -> PHP
View previous topic :: View next topic  
Author Message
WarMaker



Joined: 16 Mar 2004
Posts: 26

Posted: 17.6.2004, 20:06    Post subject: Števec obiskov  

Imam to skripto... in mi je štelo do 1... zakaj?



<?

// Najprej se povežemo z bazo
mysql_connect ( "localhost", "ime", "geslo" ) or
die ( mysql_error () );
// Izberemo bazo
mysql_select_db ( "stevec" ) or
die ( mysql_error () );

// Preverimo če se na klientu nahaja cookie
if ( $_COOKIE['stevec'] ) {

$query = "SELECT stevilo FROM stevec"; // Tukaj iz baze poberemo število obiskov iz tabele stevec, in to prikažemo
$rez = mysql_query ( $query );
$stevec = mysql_fetch_array ( $rez );
echo $stevec['stevilo'];

}
else { // Če pa cookija ni se izvede spodnja koda

$query = "SELECT stevilo FROM stevec"; // Isto kot zograj najprej poberemo vrednost števca
$rez = mysql_query ( $query );
$stevec = mysql_fetch_array ( $rez );

$stevec = $stevec + 1; // Številu obiskov prištejemo 1

$query = "UPDATE stevec SET stevilo = '$stevec'"; // In novo vrednost zapišemo v bazo
mysql_query ( $query );

setcookie ( "stevec", "", "600" ); // Nastavimo cookie ki bo potekel čez 10 minut (vrednost lahko poljubno znižate oz. zvišate
echo $stevec; // In izpišemo novo vrednost
}

?>


Lahko si greste pogledat na http://slo-games.net/counter.php
Back to top  
Pico



Joined: 18 Jan 2004
Posts: 231
Location: HostMachine.net

Posted: 17.6.2004, 23:37    Post subject:  

Tabela v bazi ne obstaja. Uporabi lastno orodje ali pa javno orodje na http://myadmin.splet.biz
Back to top  
WarMaker



Joined: 16 Mar 2004
Posts: 26

Posted: 18.6.2004, 08:53    Post subject:  

hmmm... zakaj me ne ousti se logirat v sistem?!
Back to top  
Pico



Joined: 18 Jan 2004
Posts: 231
Location: HostMachine.net

Posted: 18.6.2004, 08:59    Post subject:  

S pravim uporabniškim imenom in geslom bo šlo.

BTW - isto uporabniško ime in geslo, kot v PHP skripti :wink:
Back to top  
WarMaker



Joined: 16 Mar 2004
Posts: 26

Posted: 18.6.2004, 09:24    Post subject:  

Zanimivo :))
Back to top  
WarMaker



Joined: 16 Mar 2004
Posts: 26

Posted: 18.6.2004, 10:03    Post subject:  

PS: Vi, ki znaste... kakšno tabelo moram naredit za ta counter?

lp
Back to top  
Pico



Joined: 18 Jan 2004
Posts: 231
Location: HostMachine.net

Posted: 18.6.2004, 10:59    Post subject:  

polje "stevec"
vrsta "int"
dolžina npr. "16"
atributi ""
null "not null"
privzeta vrednost "0"
primarni
Back to top  
 
       Windows technical support Forum Index -> PHP
Page 1 of 1


Te strani so generirane samo za lazje indexiranje z iskalnimi roboti.
Prosimo, da uporabite povezavo na glavni forum, kjer lahko aktivno sodelujete s svojimi prispevki