Windows technical support
Podporni forum za uporabnike storitev spletnega gostovanja
This forum is part of windows webhosting service at www.hostmachine.net
 


Vista problemi in problemi

To je neaktivna kopija originalnega foruma, prirejena za lazje indeksiranje z iskalnimi roboti.
Klikni tukaj za prehod na aktivni forum.
Click here to go to original active forum.


 
       Windows technical support Forum Index -> Windows uporabniški OS
View previous topic :: View next topic  
Author Message
PicoJoined: 18 Jan 2004
Posts: 250
Location: HostMachine.net

Posted: 30.9.2008, 21:34    Post subject: Vista problemi in problemi  

Z leti izkušenj bi se lahko že naučil, da zaupam Microsoftu, kot doslej - z vsako novo, na velike zvonove obešeno, novostjo, bo pokvaril cel kup dobrot, ki smo jih uporabniki bili veseli in navajeni iz prejšnjih sistemov. Pa sem se zopet uštel, kajti Vista - blago rečeno - je za moje pojme več, kot samo pokvarjen sistem! Z Visto je Microsoft udaril mimo nekako tako, kot pred leti z Windows ME.

Precej je sicer izboljšan kernel (core), neke hude inovativnosti pa zopet ni videti - mehanizmi so podobni, kot v XP in za stabilnost ni nič bolje poskrbljeno, kot v prejšnjih različicah "Server" izdaj 2003. Požrešna je bolj, kot katerikoli sistem doslej, nič hitrejša, večina nadzornih funkcij pa je samo preimenovanih in postavljenih na drugo mesto, medtem ko se nam v končnem koraku prikažejo ista (ali okrnjena) okna nastavitev iz XP-jev. Skratka - sistem blodi nekje med katastrofo in sabotažo.

Naj naštejem nekaj glavobolov iz Viste:

Vista Explorer si ne zapomni nastavitev pogleda na mapo
Karkoli ušpičim, kakorkoli nastavim in sledim navodilom, pogled na posamezno mapo se bo slej ko prej povrnil na neko Vista-logiko in mi tam, kjer želim podroben pogled, prikazal največje ikone, medtem ko mi fotografij noče in noče pokazat v "thumbnail" načinu, ampak mi vztrajno riše male ikone.
Problem je v osnovi v "hudi" kvazi logiki Viste, ki vsako mapo "inteligentno" poskenira, ji dodeli lastno etiketo (na primer: Pictures folder, All files folder...) in na podlagi teh etiket potem po lastni presoji spreminja našin prikaza ali v detajlih, ikonah ali thumbnailih. Za moje pojme popolnoma zgrešen pristop - Linux KDE, na primer, enostavno vpiše vse nastavitve pogleda na mapo v skrito datoteko in to je to.
Če se želi kdo igrati z Visto in resetirati nastavitve pogleda na mapo, ima tule res lepa navodila: http://www.vistax64.com/tutorials/70819-windows-explorer-folder-view-settings.html

Mape "Moji dokumenti" ne moreš premakniti na drugo particijo
Mapa "Moji dokumenti" je z ostalimi uporabniškimi mapami po defaultu postavljena na lokacijo C:\Users\VašeIme\documents
Kdor ima disk razdeljen na 2 ali več particij, ima ponavadi za SISTEM rezervirano manjšo particijo, za PODATKE pa drugo, večjo. In če želiš prestaviti "My Documents" na PODATKOVNO particijo, ki je drastično večja...nič lažjega - klikneš lastnosti "My Documensts" in izbereš MOVE na drugo particijo in v mapo po želji.
Do tu vse lepo in prav...
...dokler ne želiš v mapo Moji Dokumenti premakniti več podatkov, kot bi jih originalna C:\ particija sprejela. Vista namreč ne ve, da si ti premaknil mapo in bo vztrajno javljala, da je v mapi Moji dokumenti premalo prostora, pa čeprav bo še milijon trilijonov bajtov prostora!

Iritirajoče samodejno premikanje navigacijskega okna "Dynamic multi-dimensional scrolling"
Nekaterim prav všečno, v praksi pa uporabno le za morebiti kakšne tečaje in otroke, da jim pritegne pozornost. Igračkarsko samodejno pomikanje celotnega navigacijskega drevesa levo-desno, ki je popolnoma neuporabno! Ko se, na primer, odklikaš par vej v globino, ti celotno drevo samodejno zamakne v desno in skrije se vsa ostala struktura, tako da izgubiš občutek, kje se nahajaš. Najlepše pa je, da nikoli ne veš, kdaj ti bo avtomat premaknil drevo pod miško - želiš kliknit na puščico pred mapo, pa ti v tistem trenutku pomakne celo vejo in klikneš na besedilo. Bljak! Kot bi Bog rekel, eto vam, zemljani, od danes naprej bo samodejno pomikanje tal pod nogami, ki ste mu prej rekli potres, postalo privzeto - vse to za vašo boljšo uporabniško izkušnjo...potem bi pa še patentiral ta zločin.
Saj pravim...nagiba se že proti sabotaži...

Samodejno sortiranje elemantov v mapi
Se kdo spomni situacije iz XP-jev, ko si kdaj pomotoma razpakiral kakšen ZIP ali RAR fajl v trenutno mapo? Naenkrat si imel polno novih datotek in map, ki pa NISO bile pomešane med stare datoteke - nove datoteke so bile namreč vedno spodaj, dokler nisi ročno kliknil REFRESH ali se umaknil iz mape.
Sedaj pa temu ni več tako - če pomotoma kaj razpakiraš ali vržeš v mapo, se takoj pomeša z že obstoječimi elementi, potem pa lahko iščeš kot bedak, kaj je novega in kaj odveč.

Dual-monitor pokvekan
Sem najprej mislil, da so krivi gonilniki za mojo grafično kartico, kajti ob vsaki ponovni prijavi ali odklepanju sistema, so se okna in ikone na namizju naključno razmetale po levem ali desnem monitorju.
Pa sem potem instaliral Visto na notesnik, pa še na en računalnik, 3 različne grafične pa povsod podobni problemi - na enem oba ekrana utripata rumeno, rdeče in zeleno ob vsaki prijavi in UAC opozorilu, na drugem mi razmeče ikone in okna čisto naključno, na tretjem pa mi random izginja slika ozadja in spreminja resolucijo.
Teh problemov na XP ni bilo.
Back to top  
PicoJoined: 18 Jan 2004
Posts: 250
Location: HostMachine.net

Posted: 13.11.2008, 14:56    Post subject:  

Ima još toga...

Windows Explorer timeout na mrežnih pogonih
Recimo, klikneš v windows Explorerju na eno mapo v lokalni mreži, ki ti jo TAKOJ in LEPO prikaže, potem pa želiš klikniti na neko drugo mapo, recimo na lokalnem računalniku.
Explorer bo mlel in mlel še dobre pol minute, preden bo prikazal tvojo lokalno mapo! Kaj za vraga ima za mlet, če je bilo vse doslej že lepo prikazano!?

Server 2008 MMC hitrost
Blazno obupno počasna so postala opravila administracije strežnika, kajti v MMC konzolah traja in traja celo večnost, da ti sploh odpre željeno izbiro!
Pred kratkim sem staremu Windows 2000 domenskemu strežniku dodal novega Windows 2008, kjer sem na novega instaliral samo nujno potrebne "Features" in "Roles", torej, DNS, DHCP in kar pač rabi AD okolje.
Kliknem na novem Serverju 2008 na DNS, pa odpira, odpira in melje...
Kliknem na starem Serverju 2000 na DNS, pa ODPRE!
Res mi ni jasno, zakaj so šli v SERVER okolje vdelovat vse čarovnike in mlinčke v ozadju, ker 3/4 prikazanih informacij v 90% primerih NE RABIŠ!
Back to top  
 
       Windows technical support Forum Index -> Windows uporabniški OS
Page 1 of 1


Te strani so generirane samo za lazje indexiranje z iskalnimi roboti.
Prosimo, da uporabite povezavo na glavni forum, kjer lahko aktivno sodelujete s svojimi prispevki