Gostovanje na Windows strežnikih, ponudba webhosting, ASP.NET, PHP, MySQL


Windows technical support
Podporni forum za uporabnike storitev spletnega gostovanja
Reply to topic
Povezovanje spletne aplikacije z bazo podatkov
faca5


Joined: 17 Feb 2004
Posts: 63
Reply with quote
Živjo.

Zanima me, kakšjen je boljši način za povezovanje spletne strani (ASP) z bazo podatkov (npr. Access) gledano po hitrosti dostopanja do podatkov ter številu istočasno priklopljenih uporabnikov.

1. Povezovanje preko datoteke:
npr.
dim dsn
dim Conn
dsn="DBQ=" & Server.Mappath("bazapodatkov.mdb") & ";Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)};"
Set Conn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
Conn.Open dsn

ali

2. Povezovanje preko strežnika:
Moj računalnik > Nadzorna plošča > Skrbniška orodja > Viri podatkov (ODBC)
View user's profileSend private messageVisit poster's website
Pico
Site Admin

Joined: 18 Jan 2004
Posts: 231
Location: HostMachine.net
Reply with quote
Kolikor se meni zdi, je oboje ODBC povezava, s tem da jo s postopkom iz 2. koraka sploh omogočiš, tisto iz koraka 1. pa je primer uporabe.

Zdi se pa mi, da pozna ASP tudi direktno povezovanje v .mdb bazo, ne vem pa niti kako niti katera metoda je boljša in hitrejša.

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
faca5


Joined: 17 Feb 2004
Posts: 63
Reply with quote
Pico wrote:
Kolikor se meni zdi, je oboje ODBC povezava, s tem da jo s postopkom iz 2. koraka sploh omogočiš, tisto iz koraka 1. pa je primer uporabe.

Zdi se pa mi, da pozna ASP tudi direktno povezovanje v .mdb bazo, ne vem pa niti kako niti katera metoda je boljša in hitrejša.


Ok.

P.S. Vsekakor gre vse skozi datoteke. Ali datoteka pozna celotno pod to baze podatkov ali le ime ODBC-ja, ki je napisan na strežniku, ki nato se poveže z bazo podatkov. Mislim, da je tam tam. Večina primerov na internetu, kar sem videl uporablja to možnost povezovanje preko datotek. Samo, ker obstaja še ena možnost me je zanimalo, če je kakšna razlika oziroma kakšne bi bile lahko predosti.
View user's profileSend private messageVisit poster's website
danielv


Joined: 30 Jun 2004
Posts: 1
Reply with quote
Živijo.

Jaz imam en problem s povezovanjem na bazo v asp.net -u. Naredim jo preko SqlDataAdapterja in SqlConnection -a in DataSeta. V DataGrid -u Dobim samo header-je, ne pa tudi elementov, ki naj bi jih.

A mi lahko kdo prosim pove, kaj in kako naj naredim, da bi stvar delala?

Hvala
View user's profileSend private message
faca5


Joined: 17 Feb 2004
Posts: 63
Reply with quote
danielv wrote:
Živijo.

Jaz imam en problem s povezovanjem na bazo v asp.net -u. Naredim jo preko SqlDataAdapterja in SqlConnection -a in DataSeta. V DataGrid -u Dobim samo header-je, ne pa tudi elementov, ki naj bi jih.

A mi lahko kdo prosim pove, kaj in kako naj naredim, da bi stvar delala?

Hvala


Živjo.

Ali si lahko malo bolj natančen in navedeš konkreten primer? Osebno nimam še izkušenj z ASP.net in SQLconnector-om, ampak predvidevam, da je podobno, kakor ASP in kakšna ODBC povezava.

Priporočal bi ti, da elemente oziroma vsebino baze podatkov (tabel) kličeš na takšen način, ko bi rad prikazal vse atribute (podatke) iz določene tabele:

"...WHERE * FROM ImeTabele..."
View user's profileSend private messageVisit poster's website
Pico
Site Admin

Joined: 18 Jan 2004
Posts: 231
Location: HostMachine.net
Reply with quote
danielv wrote:
A mi lahko kdo prosim pove, kaj in kako naj naredim, da bi stvar delala?

Najprej preveri, če zadovoljuješ osnovne pogoje:
- uporabniško ime in geslo morata biti prava, preveri na http://myadmin.splet.biz, če se lahko prijaviš s temi podatki
- Na kateri bazi delaš, MySQL ali MS SQL? Če je baza MySQL, je verjetno ASP.NET ne podpira
- ali sta aplikacija in baza obe na naših strežnikih?

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
Pico
Site Admin

Joined: 18 Jan 2004
Posts: 231
Location: HostMachine.net
Reply with quote
Še tole si poglejte v zvezi z bazami podatkov:
http://www.splet.biz:8086/forum/viewtopic.php?t=49

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
faca5


Joined: 17 Feb 2004
Posts: 63
Reply with quote
Ok.

_________________
-------------------------------------------------------
StudioFACA Portal - http://www.studiofaca.com/
StudioFACA Forum - http://www.studiofaca.com/forum/
-------------------------------------------------------
View user's profileSend private messageVisit poster's website
faca5


Joined: 17 Feb 2004
Posts: 63
Reply with quote
Eno vprašanje glede povezovanja spletnih aplikaciji z bazami podatkov.

Zanima me, če je možno povezati spletno aplikacijo (ASP) v neko bazo podatkov, ki se nahaja na drugi lokaciji (na odaljenem strežniku)?

Če se, da kar tudi predvidevam me zanima, kako poteka povezava?

Npr.
ASP - Access
ASP - MySQL

_________________
-------------------------------------------------------
StudioFACA Portal - http://www.studiofaca.com/
StudioFACA Forum - http://www.studiofaca.com/forum/
-------------------------------------------------------
View user's profileSend private messageVisit poster's website
Pico
Site Admin

Joined: 18 Jan 2004
Posts: 231
Location: HostMachine.net
Reply with quote
Seveda je možno povezovanje z remote Access ali SQL bazami, vendar:
- malo verjetno je, da bi bila remote baza odprta za povezave navzven, če pa je, potem je to tudi ena od varnostnih lukenj v gostujočem sistemu
- izvedba stavka z remote bazo je neprimerno počasnejša od tiste z lokalno bazo, zato je to priporočljivo samo pri enkratnem prenosu podatkov, tekoče aplikacije pa naj bi vedno uporabljale lokalne baze

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
Povezovanje spletne aplikacije z bazo podatkov
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
All times are GMT + 1 Hour  
Page 1 of 1  

  
  
 Reply to topic