Delo s slikami za ASP programerje |
Pico
Site Admin
|
ASP v primerjavi z PHP in CPAN generičnim programiranjem trpi hudo pomanjkanje modulov za obdelavo slik. Obstaja sicer več dodatkov, ki so pa zvečine plačljivi, poleg taga pa niti niso poceni.
Ptreberite si, kako se lahko obdeluje slike z obstoječimi ali brezplačnimi metodami v ASP.NET: VGRAJENE METODE: http://authors.aspalliance.com/chrisg/default.asp?article=12 FREE SKRIPTE: http://www.hotscripts.com/ASP.NET/Scripts_and_Controls/Image_Manipulation/index.html |
||||||||||||
_________________ Site admin alias Labsy Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji. Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno. |
Re: Delo s slikami za ASP programerje |
faca5
|
Cool. P.S. Zaradi takšnih pomankljivosti ASP jezika (oziroma IIS strežnika) se webmojstri zatekajo na ASP.NET, kjer je možno kakšen komponent dodatno sprogramirati. |
||||||||||||||
|
faca5
|
A...
|
||||||||||||
|
faca5
|
|
||||||||||||
|
Pico
Site Admin
|
Če se bo pojavila potreba po kateri od komponent, javite, pa jo bomo po testiranju namestili.
|
||||||||||||
_________________ Site admin alias Labsy Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji. Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno. |
faca5
|
Ok. Preden sam morem poiskati kakšno primerno komponento, ki bo omogočala obdelavo slik. Potrebujem le resize ne pa vseh 100 ukazov, kakor nekateri ponudniki ponujajo in seveda za visoke cene. Na spletu sem videl tudi dImage, ki je cena kar primerna. No ja bom še malo poiskal pa bomo videli. Ali znate pretvoriti izvorno kodo napisano v Visual Basic v .dll datoteo? Saj na spletu sem dobil tudi en open source, ki bi zmanjševala slike, saj, kar sem videl ni pretvorjeno v .dll datoteko. In še, ker je v pogled v izvorno kodo se lahko takoj vidi ali je kaj več napisano vanj ali le tisto za kaj more delovati. |
||||||||||||||
|
Pico
Site Admin
|
Komponent, ki niso preizkušene v delovnem okolju, na žalost ne moremo instalirati na strežnik. ČE se najde kakšna FREE komponenta, ki je garantirano delujoča, jo lahko instaliramo. Doma predelanih ali narejenih komponent pa ne.
Za takšne namene ponujamo najem celotnih fizičnih strežnikov. |
||||||||||||
faca5
|
Ok. Tisto komponento sem testiral samo se je izkazala, da ne deluje za tisto, kar bi bila namenjena. |
||||||||||||||
|
Delo s slikami za ASP programerje |
|
||
Za pogon skrbi modificirana verzija php BB engine © 2001-2005 php BB Group
Stilska oprema foruma by Morpheus. Code edited by Pico.
HTML in XML verziji foruma: HTML forum | XML SiteMap
Stilska oprema foruma by Morpheus. Code edited by Pico.
HTML in XML verziji foruma: HTML forum | XML SiteMap