Gostovanje na Windows strežnikih, ponudba webhosting, ASP.NET, PHP, MySQL


Windows technical support
Podporni forum za uporabnike storitev spletnega gostovanja
Reply to topic
Števec obiskov
WarMaker


Joined: 16 Mar 2004
Posts: 26
Reply with quote
Imam to skripto... in mi je štelo do 1... zakaj?



<?

// Najprej se povežemo z bazo
mysql_connect ( "localhost", "ime", "geslo" ) or
die ( mysql_error () );
// Izberemo bazo
mysql_select_db ( "stevec" ) or
die ( mysql_error () );

// Preverimo če se na klientu nahaja cookie
if ( $_COOKIE['stevec'] ) {

$query = "SELECT stevilo FROM stevec"; // Tukaj iz baze poberemo število obiskov iz tabele stevec, in to prikažemo
$rez = mysql_query ( $query );
$stevec = mysql_fetch_array ( $rez );
echo $stevec['stevilo'];

}
else { // Če pa cookija ni se izvede spodnja koda

$query = "SELECT stevilo FROM stevec"; // Isto kot zograj najprej poberemo vrednost števca
$rez = mysql_query ( $query );
$stevec = mysql_fetch_array ( $rez );

$stevec = $stevec + 1; // Številu obiskov prištejemo 1

$query = "UPDATE stevec SET stevilo = '$stevec'"; // In novo vrednost zapišemo v bazo
mysql_query ( $query );

setcookie ( "stevec", "", "600" ); // Nastavimo cookie ki bo potekel čez 10 minut (vrednost lahko poljubno znižate oz. zvišate
echo $stevec; // In izpišemo novo vrednost
}

?>


Lahko si greste pogledat na http://slo-games.net/counter.php

_________________
I know what you did last summer!
View user's profileSend private message
Pico
Site Admin

Joined: 18 Jan 2004
Posts: 235
Location: HostMachine.net
Reply with quote
Tabela v bazi ne obstaja. Uporabi lastno orodje ali pa javno orodje na http://myadmin.splet.biz

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
WarMaker


Joined: 16 Mar 2004
Posts: 26
Reply with quote
hmmm... zakaj me ne ousti se logirat v sistem?!

_________________
I know what you did last summer!
View user's profileSend private message
Pico
Site Admin

Joined: 18 Jan 2004
Posts: 235
Location: HostMachine.net
Reply with quote
S pravim uporabniškim imenom in geslom bo šlo.

BTW - isto uporabniško ime in geslo, kot v PHP skripti Wink

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
WarMaker


Joined: 16 Mar 2004
Posts: 26
Reply with quote
Zanimivo Smile)

_________________
I know what you did last summer!
View user's profileSend private message
WarMaker


Joined: 16 Mar 2004
Posts: 26
Reply with quote
PS: Vi, ki znaste... kakšno tabelo moram naredit za ta counter?

lp

_________________
I know what you did last summer!
View user's profileSend private message
Pico
Site Admin

Joined: 18 Jan 2004
Posts: 235
Location: HostMachine.net
Reply with quote
polje "stevec"
vrsta "int"
dolžina npr. "16"
atributi ""
null "not null"
privzeta vrednost "0"
primarni

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
Števec obiskov
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
All times are GMT + 1 Hour  
Page 1 of 1  

  
  
 Reply to topic