Gostovanje na Windows strežnikih, ponudba webhosting, ASP.NET, PHP, MySQL


Windows technical support
Podporni forum za uporabnike storitev spletnega gostovanja
Reply to topic
kako prikazati mediumblob iz baze kot sliko v tabeli
Inferrior


Joined: 30 Oct 2004
Posts: 18
Reply with quote
Ma jst nikjer ne najdem pravga ukaza, al pa kaj najdem, pa nič ne dela

Mam tak, v bazi podatkov mam mediumblob za slike oz. zip datoteke pa bi rad da mi to prikaže v določeni tabeli delam pa v PHP

thanx
View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's website
Pico
Site Admin

Joined: 18 Jan 2004
Posts: 231
Location: HostMachine.net
Reply with quote
Kot prvo, velik hitrejša ti je metoda, da slike samo shraniš na disk, v bazo pa pot do slike. Potem samo generiraš:
Code:
echo "<img src=\"".$image_path."\">";

Če generiraš slike iz baze, ni dovolj, da samo prebereš sliko, ampak jo moraš z neko funkcijo generirat. To je pa dodaten postopek in zato traja malo dlje.

Če pa vseeno želiš uporabit dejansko počasnejšo metodo shranjevanja in prikazovanja slike iz baze, je pa tule kratek priročnik:
http://www.phpbuilder.com/columns/florian19991014.php3?aid=38

_________________
Site admin alias Labsy
Vsi nasveti in tehnične rešitve so podani v dobri veri in za ljudi z razčiščenimi pojmi o veljavni zakonodaji.
Odgovornost prevzemam izključno in samo za tiste posege, ki jih opravim lastnoročno.
View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
kako prikazati mediumblob iz baze kot sliko v tabeli
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
All times are GMT + 1 Hour  
Page 1 of 1  

  
  
 Reply to topic